Inițiative
Număr voturi
92
ArtaNonVerba
Refunds ME
Locul derulării inițiativei
Refunds ME
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Proiectul își propune să creeze o legătură între artă și comunitate, respectiv cartierul Cetate, prin care tinerii artiști au ocazia să își împărtășească experiența în fața publicului participant. Inițiativa încurajează creșterea consumului cultural și petrecerea timpului liber în mod creativ în rândul tinerilor. Publicul are nevoie să înțeleagă experiențele artiștilor, interacțiunea artei cu societatea și modul de creație al acestora, valorificând toate acestea printr-un dialog direct.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Vor fi realizate activități de tipul atelierelor creative cu tinerii artiști invitați pe teme de artă vizuală și design( design textil, design de bijuterie, grafică, etc.) ce au ca finalitate o serie de discuții libere ( mese rotunde ) între artist și consumator, dar și produsul direct al atelierului.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul își propune să răspundă la nevoile de învățare non-formală, cunoaștere a domeniilor creative și dezvoltarea abilităților de comunicare și socializare și valorificarea potențialul de implicare al tinerilor din medii defavorizate datorita accesibilității inițiativei, precum nevoia de incluziune socială. Seria discuțiilor va avea un impact puternic în ce a ce privește aria dezvoltării competențelor și abilităților beneficiarilor.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupurile țință pe care le vizăm sunt în special tinerii cu vârste cuprinse între 14-27 de ani care își doresc să descopere domeniul artei și să învețe diferitele tehnici, concepte ale creației. Promovarea se va realiza prin intermediul platformelor de socializare, Facebook, Instagram precum și prin prezentarea proiectul în liceele și școlile din proximitatea cartierului Cetate.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul inițiativei se va concretiza prin învățarea non-formală a unui domeniu creativ și promovarea acestuia și necesitatea abilităților creative-culturale la nivelul comunității și al tinerilor. Astfel se construiește o librărie vie a artiștilor care susțin și își împărtășesc cunoștințele în timpul desfășurării proiectului, ajutând la dezvoltarea participanților și implicit a artiștilor.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT