Despre proiect

ARTA-I PARTICIPATIVĂ este prima ediție a programului anual de stimulare a implicării tinerilor în comunitate prin proiecte culturale derulat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Valorificăm mecanisme, resurse și instrumente din domeniul cultural pentru a crește implicarea la nivel de cartier, vecini și micro-comunitate.

Până la 10 proiecte, activități și inițiative propuse de tineri, împreună cu și pentru comunitățile locale, se vor derula în spații publice din proximitatea cartierului și vor fi accesibile publicului gratuit.

 

POVESTEA PE SCURT

  • Există nevoie și potențial cultural la nivel de cartier. Punem la bătaie resurse și facilităm mecanisme pentru a-l descoperi și a-l activa;
  • Orașele de mâine se fac cu tinerii activi și implicați de azi. Sprijinim devenirea lor treptată capacitând viitori lideri informali, care au flerul și empatia necesare pentru a face viața în oraș mai bună;
  • Cultura joacă astăzi un rol major în inițiative de coagulare civică și comunitară. Încurajăm explorarea și experimentul cu istoria locului pentru a modela un viitor cu oportunități pentru toți;
  • Refuncționalizăm și punem la dispoziție spații neconvenționale din cartier pentru inițiative culturale cu potențial de scalare, lucru care poate conduce în timp la crearea unei rețele de infrastructură culturală destinată comunității.

Așadar, dacă ai între 14 și 35 de ani și mai ai cel puțin 2 prieteni care îți împărtășesc interesul pentru cultură și viață urbană; dacă aveți idei și energie să propuneți și să implementați un proiect cultural pornind de la nevoi pe care le identificați în unul dintre cartierele Timișoarei, atunci acest apel e pentru voi!

Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT